MagicDarts Nieuws

Ook de Dartshop van België!

België darts

MagicDarts is al jaren de vertrouwde leverancier voor de Belgische dartsspelers! 

Ook België is al jaar en dag een dartsland.  En zal zeker in de toekomst de dartswereld meer en meer gaan domineren!
Hier onder een aantal bekende Top darters uit België!

 

Dimitri van den Bergh
Ondanks zijn relatief jonge leeftijd kan Dimitri van den Bergh nu al gezien worden als de meest succesvolle Belgische darter. ‘The Dreammaker’ maakte in 2015 zijn televisiedebuut en boekte in 2018 zijn eerste grote resultaten. In dit jaar behaalde Van den Bergh de kwartfinale van het PDC WK, de Grand Slam én stond hij samen met Kim Huybrechts in de halve finale van de World Cup of Darts. Twee jaar later kende de darter uit Antwerpen zijn échte doorbraak door de World Matchplay op zijn naam te schrijven. Ook heeft Van den Bergh een top 5 plek afgedwongen op de wereldranglijst! In 2023 haalde hij zelfs de halve finale van het PDC WK!

Kim Huybrechts
In deze top 5 mag Kim Huybrechts natuurlijk niet ontbreken. De darter uit Antwerpen maakte in 2009 zijn televisiedebuut tijdens de Winmau World Masters bij de BDO en is sinds 2011 een vast gezicht bij de PDC. Volgende maand begint ‘The Hurricane’ aan zijn elfde opeenvolgende PDC WK, waar zijn beste resultaat een kwartfinale in 2012 is. In datzelfde jaar speelde Huybrechts ook zijn eerste en enige Major-finale tot nu toe. In de finale van de Players Championship Finals ging de Belg met 13-6 onderuit tegen Phil Taylor.

Erik Clarys
Minder bekend bij het jonge dartpubliek, maar ook Erik Clarys behoort tot de beste Belgische darters aller tijden. ‘The Sherrif’ heeft een groot aantal titels in België gewonnen en heeft zowel deelgenomen aan het BDO WK als het PDC WK. Zijn beste prestatie is een kwartfinale in 2003, waarin hij verloor van de latere winnaar Raymond van Barneveld. Naast zijn mooie palmares stond Clarys ook bekend om zijn goede maar vaak ook aparte rekenmethodes, waardoor de camera’s hem met grote regelmaat niet konden vinden. In 2006 viel de darter uit België van een ladder en brak hij zijn werparm op meerdere plaatsen. Hierdoor kwam er een vroegtijdig afscheid aan zijn mooie carrière.

Leo Laurens
Leo Laurens was in zijn hoogtijdagen één van de beste darters ter wereld. ‘The Lion of Antwerp’ speelde tussen 1988 en 1999 voor de World Darts Federation en kwam vijf keer in actie op het BDO WK Darten. Zijn beste prestatie was een kwartfinale tijdens zijn laatste deelname in 1997. Naast meerdere titels in België, won Laurens ook tweemaal het Dutch Open Darts. In 1990 won hij in de finale van Graham Miller uit Engeland en twee jaar later was Laurens te sterk voor de Nederlandse darter Paul Hoogenboom.

Ronny Huybrechts
Ronny Huybrechts staat vooral bekend als ‘de broer van’, maar kan zelf ook een goede pijl gooien. Samen met Kim kwam hij vier keer uit op de World Cup of Darts en in 2013 stond ‘The Rebel’ in de halve finale van het European Championship. In 2018 kwam Huybrechts voor de vijfde en vooralsnog laatste keer in actie tijdens het PDC WK, waarin hij in de eerste ronde verloor van Daryl Gurney.

Mike De Decker maakte dit jaar zijn debuut op het PDC WK! De Mechelaar was aanvankelijk niet geplaatst, maar is als hoogst genoteerde speler op de reservelijst de vervanger van Charles Losper. Van de Belgische deelnemers is Mike De Decker de minst prominente naam, maar de Belg verkeert in een uitstekende vorm. In november nam De Decker deel aan de hoog aangeschreven Players Championship Finals, waarin hij met een overwinning op Jim Williams de laatste 32 bereikte. Dat deed hij met een gemiddelde van 97,38, zijn hoogste gemiddelde op een major tot nu toe.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *